Bir WordPress Multisite nasıl kurulur ve kurulur
Bu eğitimde, bir web sitesi ağı oluşturmak için bir WordPress Çoklu Sitesini nasıl kurabileceğinizi ve kurabileceğinizi açıklıyoruz. Zaten bir WordPress Tek Sitesi kurduğunuzu varsayıyoruz. Ayrıca, bazı dosyaları değiştirmeniz gerektiğinden WordPress kurulumunuzun dizinine FTP erişiminiz olduğunu varsayıyoruz.
1. WordPress Multisite’ı Yükleyin – Gereksinimler
WordPress çoklu sitesini yüklemeye başlamadan önce, lütfen şunlardan emin olun::
- Zaten bir WordPress kurulumunuz var.
- Güzel Kalıcı Bağlantılar etkinleştirildi. Bu, url’lerinizin böyle görünmemesi gerektiği anlamına gelir http://example.com/?p=2345 , ama bunun gibi http://example.com/my-page
- Tüm eklentiler devre dışı bırakıldı
- Önemli: WordPress kurulumunuzun bir yedeği var
- WordPress kurulumunuza FTP erişiminiz var
2. Wp-config’de Çoklu Bölgeye izin verin.php
İlk adım, wp-config dosyasındaki Çoklu Site özelliğini etkinleştirmektir.php.
- Web sitenize bir FTP bağlantısı kurun.
- Wp-config dosyasını açın.wordpress’inizin ana dizininde bulunan php ve satırı ekleyin
tanımla(‘WP_ALLOW_MULTİSİTE’, doğru);
çizginin üstünde:
/ * Hepsi bu, düzenlemeyi bırak! Mutlu bloglar. */
Wp-config’de WP_ALLOW_MULTİSİTE’I tanımlayın.php
Wp-config’de WP_ALLOW_MULTİSİTE’I tanımlayın.çoklu site özelliğini etkinleştirmek için php.
Wp-config dosyasını kaydedin.php.
Artık WordPress kurulumunuzda Çoklu Site özelliğini etkinleştirdiniz. Ama henüz bitirmedin. Bir sonraki adım ağı kurmaktır.
3. WordPress Ağını Kurun
- Tarayıcınızdaki sayfayı yenileyin ve web sitenize giriş yapın.
- Araçlar altındaki sol kenar çubuğunda menü sekmesini bulacaksınız Ağ Kurulumu, WordPress Çoklu Sitenizi yapılandırabileceğiniz yer.
- Bir WordPress Çoklu Site Ayarları sayfası yükleyin “Bir WordPress Siteleri Ağı Oluşturun”
Ağınızdaki siteler için alt etki alanları kullanmak isteyip istemediğinize karar verin (ör. site1.example.com veya bunların alt klasörlere yüklenmesini isteyip istemediğinizi (ör. example.com/site1 ). Bu ayar ağınızdaki tüm siteleri etkiler, bunu daha sonra değiştiremezsiniz. Üst düzey bir etki alanına eşlenecek bir siteye ihtiyacınız var mı (ör. mydomain.com )? Bu, etki alanı eşlemesi ile mümkündür. - Alana ağınız için bir ad girin Ağ Başlığı bölümde Ağ Ayrıntıları.
- Site yöneticisinin e-posta adresini girin.
- Yükle düğmesini tıklayın.
4. Wp-config’e biraz kod ekleyin.php ve .htaccess
WordPress artık size wp-config’e eklemeniz gereken iki kod parçacığı sağlayacaktır.php ve .prefix dosyaları. Her iki dosya da wordpress’inizin kök dizininde bulunur.
- Web sitenize bir FTP bağlantısı kurun.
- İlk kod parçacığını wp yapılandırmanıza ekleyin.php doğrudan satırın üstünde
/ * Hepsi bu, düzenlemeyi bırak! Mutlu bloglar. */
Pasaj şöyle görünür, ancak kendi sitenize uyarlanmıştır:
define(‘MULTISITE’, true);
define(‘SUBDOMAIN_INSTALL’, true);
define(‘DOMAIN_CURRENT_SITE’, ‘My Website’);
define(‘PATH_CURRENT_SITE’, ‘/’);
define(‘SITE_ID_CURRENT_SITE’, 1);
define(‘BLOG_ID_CURRENT_SITE’, 1);
- İkinci kod parçacığına ekleyin.htaccess dosyası ve diğer WordPress kurallarını değiştirin.
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ – [L]
# add a trailing slash to /wp-admin
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ – [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
RewriteRule . index.php [L]
- Her iki dosyayı da kaydedin.
5. Menü ağ yönetimi ve ağ ayarları
Wp-config’i değiştirdiğinizde.php ve .htaccess, WordPress yönetici alanınıza tekrar giriş yapın. Üst yönetici çubuğunda artık yeni menüyü görüyorsunuz Ağ Yöneticisi. Her zaman görüntülenir, böylece ağınızın hangi sitesinde olursanız olun, her zaman ağın yönetici alanına girebilirsiniz. Daha sonra alt menülere bir göz atacağız.
Ağ yönetiminin altında, eklediğiniz ağın tüm siteleri listelenir. Adlara tıklayarak bu sitelerin arka uçlarını girersiniz.
Ve işte ağ yönetimindeki menü sekmelerinin açıklaması:
- Pano: Ağınıza yeni kullanıcılar ve yeni siteler eklemek için widget’ı burada bulabilirsiniz.
- Siteler: Bu sekmede, yayınlara ve sayfalara benzer şekilde ağınızdaki tüm siteleri görebilirsiniz. İmleci web sitelerinin üzerine getirerek, örneğin siteleri düzenlemek, gösterge tablosunu görüntülemek, görüntülemek, silmek, arşivlemek veya devre dışı bırakmak için bağlantılar görürsünüz. Ağınızın ana sayfası için daha az işleviniz olduğunu unutmayın, çünkü bunun her zaman olması gerekir ve onu silemezsiniz.
- Kullanıcılar: Burada ağınızın kullanıcılarını yönetebilirsiniz. Tek bir site yüklemesinin aksine, süper yönetici kullanıcı rolünü atayabilirsiniz. Süper yönetici tüm sitelere erişebilir ve tüm ağ içinde değişiklik yapabilir. Bir kullanıcının ağınızdaki sitelere erişmesini istiyorsanız, sitelerin kullanıcı yönetimi aracılığıyla kullanıcıyı her siteye eklemeniz gerekir.
- Temalar: Tema yönetimi. Burada temaları yükleyip kaldırabilir ve bunları tüm ağ için etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
- Eklentiler: Burada yüklü tüm eklentileri bulabilirsiniz. Yeni eklentiler ekleyebilir veya silebilir, tüm ağ için etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
- Ayarlar: Bu sekmede, siteniz için temel ayarları bulabilir ve düzenleyebilirsiniz, örneğin: ağ adı ve yönetici E-Posta adresi, kullanıcı kayıtlarına izin verebilir, site yöneticilerine yeni kullanıcılar ekleyebilir, temalar ve eklentiler menüsünü site yöneticileri için kullanılabilir hale getirebilir veya site yöneticileri için temel ayarları ayarlayabilirsiniz. sitelerinizin standart dili.
6. Ağa yeni bir web sitesi ekleyin
Tek bir web sitesine sahip bir WordPress çoklu sitesi gerçekten mantıklı değil. Bir WordPress çoklu sitesine istediğiniz kadar web sitesi ekleyebilirsiniz – her zaman ve her zaman, bu nedenle başlangıçta olması gerekmez. Web sitenizi yeni bir siteyle geliştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
- Sitelerim → Ağ Yöneticisi → Siteler’e gidin ve Yeni Ekle’yi tıklayın.
İstediğiniz web sitesi adresini girin. Bu durumda alt dizinleri olan bir ağa karar verdik. Etki alanı zaten verildi, sadece alt dizini ekliyoruz.- Web sitesinin bir başlığını tanımlayın. Bu, ağınızdaki çeşitli konumlarda, örneğin arka uçta Sitelerim’de web sitesi adı olarak, ancak belki de ön uçta veya sayfa başlığı gibi meta verilerde görüntülenir.
- Yeni web sitesi için bir dil seçin.
- Tüm ağ için olandan farklı olması gereken yönetici e-posta adresini seçin. Bu e-postaya henüz sahip bir kullanıcı yoksa, bu site için yönetici rolüne sahip yeni bir kullanıcı oluşturulur.
- Düğmeyi tıklayın Site Ekle. Yeni siteniz oluşturulacak ve Sitelerim → Ağ Yöneticisi → Siteler’de görüntülenecektir. Ancak, mevcut yönetici dışındaki kişilerin bu yeni siteyi yönetmesine izin vermek için bunları yönetici rolüne sahip kullanıcı olarak bu siteye eklemeniz gerekir.
7. WordPress çoklu sitesine Eklentiler ve Temalar Yükleyin
Bir WordPress çoklu site ağına eklenti veya tema yüklemek veya kaldırmak, yalnızca süper yöneticinin yapabileceği bir şeydir. Ağ içindeki site yöneticileri yalnızca bunları etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilir. Site yöneticileri, yalnızca süper yöneticinin Ayarlar → Ağ Ayarları’ndaki ağ yönetimi’ndeki yönetim menülerini etkinleştir kutusunu işaretlemesi durumunda eklentileri etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilir.
Yönetim menülerini etkinleştir
Yöneticilerin eklentileri etkinleştirmesine / devre dışı bırakmasına izin vermek için yönetim menülerini etkinleştirin.
Tüm ağın eklenti yönetimini Ağ Yöneticisi → Eklentiler altında, tema yönetimini Ağ Yöneticisi → Temalar altında bulabilirsiniz.
Eklentileri çoklu bölgeye yükleyin
Eklentileri bir çoklu bölgeye yükleyin ve bunları tüm ağ için kullanılabilir hale getirin
Site yöneticisi için her şey bir sonraki resme benziyor.
WordPress çoklu sitesinde site yöneticisi olarak eklenti yönetimi
WordPress çoklu sitesinde site yöneticisi olarak eklenti yönetimi
İpucu: Yönetici eklentileri etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilir, ancak bunları yükleyemez veya kaldıramaz.
Örneğimizdeki eklentilerden biri için Yalnızca Ağ’ı okuyabilirsiniz. Bu, eklentinin yalnızca tüm siteler için veya hiçbir site için kullanılamayacağı anlamına gelir. Dahası, yalnızca bu özel eklentinin ayarlarını yapabilen süper yöneticidir, bunları ağ yönetiminde yapmanız gerekir.
Çok bölgenizi kurmak için daha fazla yardımı dokümantasyon kategorimizde bulabilirsiniz WordPress Çok Bölgeli 1 × 1. Çok dilli bir web sitesi kuruyorsanız, şunlara bir göz atın: Çok dillibasın başlarken.
Bir cevap yazın