WordPress’in FTP den yüklenen video ve resimleri Tanımasını Sağlama

|

Web sitenize yüklemek için çok fazla medya dosyanız var mı? Hepsini aynı anda yaparsanız, muhtemelen web sitenizin maksimum yükleme sınırıyla karşılaşırsınız. Buna bir çözüm, toplu yükleme için bir FTP istemcisi kullanmaktır. Normalde, WordPress bir FTP istemcisi tarafından yüklenen medya dosyalarını tanımaz, ancak bunu düzeltebilirsiniz.

Normal bir medya dosyası yüklediğinizde , WordPress bu verileri veritabanına kaydeder. Daha sonra bu medya dosyalarını kullanmak için kaydedilen verileri kullanacaktır. Bir FTP istemcisi kullanmak, dosyaları WordPress’in alıştığı şekilde eklemez ve WordPress bunları tanımaz. Bugün, Sunucudan Ekle eklentisini kullanarak WordPress’in FTP ile yüklenen dosyaları tanımasını nasıl sağlayacağımı göstereceğim.

Medya Kitaplığını WordPress’te Kullanamaz Mıydım?

Kesinlikle. Medya kitaplığı çoğu web sitesi için fazlasıyla yeterlidir ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için web sitenizdeki maksimum dosya yükleme sınırını bile artırabilirsiniz . Yeni WordPress kullanıcıları için açık ara en iyi seçenektir. Karşılaşacağınız tek sorun, yükleme sınırı ve aynı anda çok sayıda dosya varken çok yavaş yüklenen dosyalardır. Bir FTP istemcisi kullanırken bu sorunlar yoktur, ancak tanıma sorununuz vardır.

Dosyalarınızı Seçtiğiniz FTP İstemcisi ile Yükleyin

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda FTP istemcisi vardır. Her biri aynı görevleri yerine getirecek, ancak hepsi biraz farklı. Bu özellikle Windows ve Mac kullanıcıları için geçerlidir. Aralarından seçim yapabileceğiniz FTP istemcileri yok. FileZilla istemcisini kullanmanızı öneririm . Kılavuza ihtiyacınız varsa , WordPress’e yüklemek için FileZilla’nın nasıl kurulacağını ve kullanılacağını ayrıntılı olarak açıklayan bir kılavuz oluşturduk .

WordPress’in FTP İstemcisi Tarafından Yüklenen Medya Dosyalarını Tanımasını Sağlama

Bugün, Sunucudan Ekle eklentisini kullanarak WordPress’in FTP ile yüklenen dosyaları tanımasını nasıl sağlayacağımı göstereceğim . Bu eklenti 100.000’den fazla etkin yüklemeye sahiptir ve her şeyi yalnızca birkaç basit tıklamayla yapar. Bir FTP istemcisi aracılığıyla yüklenmiş herhangi bir medya dosyanız yoksa, bu eğitim size yardımcı olmayacaktır. Başlamadan önce bir FTP istemcisi aracılığıyla bir medya dosyası yüklemelisiniz ve bunları hangi klasöre yerleştirdiğinizi not almalısınız. Bunları wp-content klasörüne yerleştirmenizi tavsiye ederim çünkü eklenti orada görünecektir. Basitçe söylemek gerekirse, bu eklenti medya dosyalarınızı medya kitaplığında görünür kılar.

Sunucudan Ekleme Kurulumu

Eklentiler’e tıklayarak ve sol taraftaki yönetici panelinde Yeni Ekle seçeneğini seçerek başlayalım .

Yeni ekle

 

Mevcut arama kutusunda Sunucudan Ekle’yi arayın. Bu, yararlı bulabileceğiniz ek eklentileri açacaktır.

Mevcut arama kutusunda Sunucudan Ekle'yi arayın.

Sunucudan Ekle eklentisini bulana kadar aşağı kaydırın ve “Şimdi Kur” düğmesine tıklayın ve eklentiyi kullanmak için etkinleştirin.

"Şimdi Kur" düğmesini tıklayın.

Sol taraftaki yönetici panelinde Medya’ya tıklayın ve Sunucudan Ekle seçeneğini seçin. Bu, ana ayarlar sayfasını açacaktır.

Medya'ya tıklayın ve Sunucudan Ekle seçeneğini seçin.

Sunucudan Ekle’yi Kullanma

Bu eklentinin kullanımı çok kolaydır. Wp-content klasörünüzün içindeki tüm dosyaları görmelisiniz. Medya dosyalarınızı görmüyorsanız, bunlar farklı bir konumdadır. Vurgulanmış kırmızı bir dosya görürseniz endişelenmeyin, bu sadece ona dokunamayacağınız ve dokunmamanız gerektiği anlamına gelir. Medya kitaplığınıza eklemek istediğiniz tüm medya dosyalarının kutularını işaretleyin ve “İçe Aktar” düğmesini tıklayın.

"İçe Aktar" düğmesini tıklayın.

Eklenti şimdi seçilen tüm medya dosyalarını medya kitaplığınıza eklemeye başlayacak. Bunun ne kadar süreceği, yüklediğiniz öğe sayısına bağlıdır. İşlem tamamlandıktan sonra medya kitaplığındaki tüm medya dosyalarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Sol taraftaki yönetici panelinde Medya’ya tıklayın ve Kitaplık seçeneğini seçin.

Medya'ya tıklayın ve Kitaplık seçeneğini seçin.

Tebrikler, WordPress’in FTP ile yüklenen medya dosyalarınızı tanımasını nasıl sağlayacağınızı başarıyla öğrendiniz. Toplu yükleme yapmadığınız sürece, büyük olasılıkla doğrudan WordPress içindeki medya kitaplığını kullanmaktan daha fazla yararlanacaksınız.

Bir FTP İstemcisinin Birçok Kullanımı Vardır

FTP istemciniz, medya dosyalarını karşıya yüklemekten çok daha fazlasını yapabilir. Bir FTP istemcisinin en yaygın kullanımlarından biri yedekleri geri yüklemektir . Bir gün geri yüklemek için web sitenizin bir yedeğini kullanmanızı gerektiren bir durumla karşılaşabilirsiniz ve zamanı geldiğinde yedek dosyanızı yüklemek için bir FTP istemcisi kullanıyor olacaksınız.

Diğer bazı kullanımlar, eklentiler ve temalar için özel dosyaların yüklenmesini, düzenli video yüklemelerini, web sitenize erişimin engellenmesini ve çok daha fazlasını içerir. Bu eylemleri gerçekleştirmek için web sitenizin cPanel’ini de kullanabileceğinizi unutmayın , ancak bu tamamen bir tercih meselesidir.

Hangi FTP istemcisini kullanıyorsunuz? Medya dosyalarını yüklemek için bir FTP istemcisi kullanmayı mı yoksa medya kitaplığını kullanmayı mı tercih edersiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir